Zakenkantoor Ludo Elst Preloader

Is het noodzakelijk of verplicht om na renovatiewerken ter waarde van 30.000€ je brandverzekering te laten aanpassen?

Hou in ieder geval rekening met je mogelijke verplichtingen ten aanzien van je kredietinstelling als er een hypotheek op je gebouw rust: vaak schrijft deze lening voor dat je de herbouwwaarde van het gebouw verzekert, wat in je geval wellicht om een aanpassing vraagt.

In het beste geval heeft u persoonlijk een brandpolis onderschreven en ook daar moet je als eigenaar verzekerd zijn in herbouwwaarde. Indien u werken heeft uitgevoerd is de kans groot dat de herbouwwaarde van jouw woning gestegen is. Je dreigt wel onderverzekerd te zijn als je voor minder dan de herbouwwaarde verzekerd bent, wat volgens de zogenaamde "evenredigheidsregel" inhoudt dat ook eventuele uitkeringen bij schade in gelijke mate verminderd zouden worden.

Laat daarom door ons een check up doen of de herbouwwaarde in je brandpolis volgens evaluatieroosters van de verzekeraar verzekerd is.. Doorgaans zorgt de toepassing van een indexering (ABEX-index) ervoor dat de waarde waarvoor je gebouw verzekerd, is in de toekomst, zolang er geen nieuwe veranderingen plaatsvinden aan het gebouw, automatisch de evolutie van de herbouwkosten volgt, zodat geen onderverzekering dreigt.

Neem zeker eens contact met ons op! Wij helpen u graag verder.
 

pijl Vraag een offerte aan