Zakenkantoor Ludo Elst Preloader

Gewaarborgd Inkomen voor Zelfstandigen

Volgens Vivium zijn 4 op 5 zelfstandigen onvoldoende verzekerd tegen inkomensverlies.

Uw zaak draait goed, u bent gezond en uw gezin heeft niets tekort. U staat er niet bij stil dat een ernstige ziekte of een ongeval uw leven helemaal overhoop kan halen. Toch kunt u dat beter wel doen. Als zelfstandige kunt u het zich niet veroorloven lange tijd buiten strijd te zijn. De uitkeringen van de sociale zekerheid zijn te bescheiden om financieel te overleven, tenzij u uw spaarboekje opgebruikt. Met een Gewaarborgd Inkomen beschermt u niet alleen uzelf maar ook uw gezin en uw zaak. Neem bijvoorbeeld Luc.

Inkomensdaling van bijna 75%

Luc is 36 jaar, getrouwd, heeft twee kinderen en is zaakvoerder van een delicatessezaak. Hij heeft een jaarlijks belastbaar beroepsinkomen van 36.000 euro (3.000 euro per maand). Tijdens een routinecontrole wordt een ernstige ziekte vastgesteld, een zware klap met ook ingrijpende financiële gevolgen. Zolang hij niet kan werken, krijgt Luc van het RIZIV een forfaitair brutobedrag van 34,47 euro per dag of 896,22 euro bruto per maand. Dit echter pas vanaf de tweede maand. Zijn inkomen daalt dus bijna met driekwart, terwijl de gezinskosten onverminderd doorlopen en er ook medische kosten bijkomen.

Liever een goed vervangingsinkomen?

Met een polis Gewaarborgd Inkomen van 20.000 euro per jaar zou het plaatje er heel anders uitzien. Van het RIZIV krijgt Luc dan nog steeds 896,22 euro per maand, maar Vivium vult dit aan met 1.666,66 euro (20.000 euro gedeeld door 12). Zijn vervangingsinkomen stijgt naar 2.562,88 euro, wat een heel stuk beter is

Premies 100% fiscaal aftrekbaar

Wist u dat u de premies van uw Gewaarborgd Inkomen voor 100% kan aftrekken van uw beroepsinkomsten als werkelijk bewezen beroepskost. Bovendien wordt de maandelijkse uitkering belast als een vervangingsinkomen waardoor u als zelfstandige eventueel kunt genieten van een belastingvermindering.

Bescherm uw toekomst en die van uw gezin

Aarzel niet en bescherm uw toekomst. Contacteer ons.

Quote Luc: ‘Dankzij het Gewaarborgd Inkomen hebben mijn gezin en ikzelf deze moeilijke periode zonder kleerscheuren overleefd.”

Bron: VIVIUM en Made in Antwerpen

pijl Vraag een offerte aan