Zakenkantoor Ludo Elst Preloader

Goedkope Autoverzekering - Goedkoop is niet altijd een goede koop!

Ben jij op zoek naar een goedkope autoverzekering? Wij beantwoorden enkele prangende vragen en geven je inzichten die je niet overal zal krijgen.

Goedkoop is zeker niet altijd een goede koop!

Er spelen veel meer factoren mee dan alleen maar een goed tarief. Ook jouw wensen en vereisten, dus een autoverzekering op maat, zijn erg belangrijk.

Waar kom je terecht als je op Google zoekt naar  “een goedkope autoverzekering”?

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope autoverzekering, dan doe je vast en zeker beroep op Google. Dan kom je doorgaans bij één verzekeringsmaatschappij of bij een berekeningsmodule van één verzekeringsmaatschappij terecht. Je gaat hier dus informatie en advies krijgen over de verzekering(en) die deze verzekeringmaatschappij aanbiedt. Het vergelijken met andere maatschappijen zal je dan zelf moeten doen... En waar begin je dan?

Misschien is de belangrijkste vraag wel: 

Gaat dit aan jouw verwachtingen voldoen ?

Eerlijk? ... De kans is klein!

Onze ervaring leert ons dat je online zeer vage informatie krijgt over de door jou gewenste autoverzekering. Bovendien is het tijdrovend om alle vragen correct in te vullen. Het is pas na het ontvangen van de offerte en dikwijls pas na een polisopmaak dat je weet waarvoor je verzekerd zal zijn. Dat wil dus zeggen dat de 'goedkope' tarieven die doorgegeven zijn in vele gevallen onjuist zijn! Dikwijls dient er nog rekening gehouden te moeten worden met bijkomende factoren zoals het bonusmalusattest, lopende schadedossiers, ...

De kans zit er trouwens dik in dat je nadien overstelpt gaat worden met reclame, nieuwsbrieven en/of e-mails die hun producten aanprijzen.

Maar hoe kan je dan wel een goede EN goedkope aankoop doen van uw autoverzekering?

Eerst en vooral moet je bekijken hoe je je wagen gaat gebruiken:

 • Hoeveel kilometer doe je per jaar?
 • Rijd je vaak in de stad? Of toch vooral op de snelweg?
 • Bestuur je de wagen alleen of zijn er meerdere bestuurders?
 • Wordt de wagen gebruikt door een jonge bestuurder?
 • ...

Daarna zijn er nog enkele zaken waar je rekening mee moet houden, zoals:

 • Is er een financiering op de wagen?
 • Is het een lease wagen?
 • Beschik je over een garage?

Op die manier kan je vooraf zelf al eens overwegen wat jouw wensen zijn en wat nu de beste oplossing zou zijn. 

Uiteraard is dat niet zo evident. Daarom lijkt een onafhankelijke verzekeringsmakelaar hier zeker op zijn plaats. Deze zal je wegwijs maken doorheen alle mogelijkheden en begeleiden naar de beste keuze voor jouw specifieke geval.

Is het inschakelen van een verzekeringsmakelaar een goede optie?

Hier is ons antwoord duidelijk: JA!

Makelaars werken met verschillende maatschappijen en kunnen je dus onbevooroordeeld advies geven over de verschillende mogelijkheden.

Verder is het ook belangrijk dat je een makelaar kiest waarbij je een goed gevoel hebt. Iemand waarvan jij denkt dat je hem/haar kan vertrouwen. Als klant ben je bij zo'n onafhankelijk kantoor geen nummertje in de rij, maar men zal de moeite doen om je te leren kennen. Je gaat je hier dus veel meer thuis voelen dan bij een grote, kille maatschappij.

Nog een voordeel van een verzekeringsmakelaar is dat je normaal gezien één aanspreekpunt hebt voor al je vragen of ondersteuning bij schadegevallen. Afhankelijk van je dossier kunnen er bovendien extra kortingen toegekend worden.

Graag geven wij je een aantal tips mee:

 1. Vraag aan je makelaar zijn beste prijs/kwaliteit offerte die afgestemd is op jouw behoeften en wensen.
 2. Vraag of er kosteloos maandelijkse betalingen mogelijk zijn.
 3. Er zijn bijna altijd extra voordelen/kortingen als je al je polissen bij één makelaar onderschrijft (ook al loopt de brandverzekering bijv. via uw hypotheek bij een bank).
 4. Staat je verzekeringsmakelaar gekend voor een goede service en klantgerichtheid? Doe hier zeker wat onderzoek naar. 

Mogen wij even onze persoonlijke troeven aan je voorstellen?

Zakenkantoor Ludo Elst heeft al ruim 35 jaar ervaring in verzekeringen voor particulieren en KMO’s. Om onafhankelijk advies te kunnen geven, afgestemd op de noden van de klant, werken wij samen met meer dan 20 maatschappijen.

Wij geloven ook zéér sterk in totaalklanten. Hierdoor kunnen we buiten zeer zeer sterke tarieven voor autoverzekeringen ook de beste prijs/kwaliteit leveren voor uw andere polissen. Onze totaalklanten genieten tevens van verlaagde commissies. Wij bieden onze totaalklant ook ons gratis concept Carefree Life aan.

Heb je de pech om schade op te lopen? Dan beschikken wij over zeer ruime volmachten, waardoor we tot snelle regelingen kunnen overgaan.

Dit alles in combinatie met medewerkers die zeer klantgericht denken en deskundig zijn, maakt ons een uitstekende partij om mee in zee te gaan.

Hoe kunnen wij je helpen met een goedkope autoverzekering?

Via ons kantoor kan je zeer scherpe autotarieven bekomen - en zeker als totaalklant.

Je zal beschikken over de juiste polis en de juiste prijs.

Je hoeft niet online te kopen om ook een goede en goedkope autoverzekering te onderschrijven.

Je geniet van de service van een professionele makelaar.

Tot slot zouden wij je willen aanraden om zeker eens contact met ons kantoor te nemen en jouw autoverzekering vrijblijvend te bespreken.

Hopelijk tot binnenkort!

pijl Vraag een offerte aan