Zakenkantoor Ludo Elst Preloader

Valpartij Op De IJspiste. Wat Nu?

Glühwein, chalets, kerstverlichting … De feestdagen komen er weer aan. Veel mensen vinden het leuk om hun schaatsen aan te binden en een paar rondjes te draaien op een ijspiste. Maar wat als je valt? Een aantal verzekeringen zijn zeker aan te raden, maar omdat ze niet verplicht zijn sluit niet iedereen ze af.

En jij? Ben jij verzekerd?

Je brengt (per ongeluk) iemand ten val. Of het nu gaat om een familielid of een derde, het is altijd beter als je kan rekenen op een verzekering BA Familiale.

Die facultatieve dekking is sterk aan te raden, want als je lichamelijke of materiële schade toebrengt aan derden dekt ze je burgerlijke aansprakelijkheid én die van:

  • familieleden die onder hetzelfde dak wonen
  • huisdieren die onder jouw toezicht staan
  • je kinderen op kot
  • je huispersoneel (poetsvrouw, tuinman …)

De meeste valpartijen lopen goed af, maar soms kan er toch heel wat schade zijn. Zonder BA Familiale moet je alle medische kosten dragen, net als de kosten van mogelijke gevolgen van de val. En dat bedrag kan snel oplopen!

Je valt na een botsing met iemand anders. Hier is het de BA Familiale van de andere persoon die tussenkomt om jou te vergoeden, tenminste als die persoon de dekking heeft afgesloten. Als dat niet zo is, is het mogelijk dat hij/zij niet zo welwillend is en zijn/haar betrokkenheid betwist.

In dat geval biedt een verzekering Rechtsbijstand soelaas. Als er geen akkoord in der minne mogelijk is, neemt die verzekering de kosten voor een gerechtelijke procedure op zich. Daarnaast helpt ze jou om bij de derde (of zijn of haar verzekeraar) de vergoeding te recupereren waar je recht op hebt. De dekking biedt ook een financiële tussenkomst als de aansprakelijke derde insolvabel is.

Je komt ten val zonder dat er iemand anders bij betrokken is. In tegenstelling tot professionele schaatsers, kom je er vaak met een paar blauwe plekken vanaf. Maar als je val toch ernstigere gevolgen heeft, kan je rekenen op een hospitalisatieverzekering (die je medische kosten en hospitalisatiekosten vergoedt) of een ongevallenverzekering privéleven (die een financiële bescherming biedt na een ongeval in je privéleven in geval van medische kosten, arbeidsongeschiktheid, invaliditeit of overlijden).

Als je deze verzekeringen nog niet hebt afgesloten, raad ik je aan dat snel te doen. Ik kan je advies geven op basis van jouw situatie en behoeften.

Bron: Fortis AG

pijl Vraag een offerte aan