Zakenkantoor Ludo Elst Preloader

Familiale Verzekering

BA - Familiale Verzekering

De burgerrechtelijke aansprakelijkheidsverzekering of familiale verzekering voorziet in de vergoeding van de schade die uzelf of uw huisgenoten veroorzaken aan derden.

  • Uw zoontje schopt tijdens een partijtje voetbal de ruit van uw buur aan diggelen.
  • Uw dochter gaat babysitten en loopt per ongeluk een duur kunstwerk omver.
  • Uw paard breekt uit en veroorzaakt een ongeval.
  • De hond breekt los op straat. Een bestuurder wijkt uit en raakt daarbij drie geparkeerde wagens.
  • U bent vergeten de stoep sneeuwvrij te maken en een voorbijganger valt met ernstige lichamelijke letsels tot gevolg.

Is de burgerrechtelijke aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

De familiale BA-verzekering mag in België dan wel niet verplicht zijn, toch kan ze belangrijk blijken aangezien ze een derde vergoedt wanneer u effectief aansprakelijk bent voor een schadegeval. Deze dekt ook schade door derden die aan u en uw familie veroorzaakt is. Deze verzekering heeft nog een ander nut (rechtsbijstand): in geval van betwisting van uw aansprakelijkheid kan zij opkomen voor uw rechten en de kosten en erelonen van experten en advocaten betalen.

Voor minder dan € 8 per maand heeft u een familiale verzekering formule 'gezin'. Een alleenstaande of 60 plusser betaalt zelfs minder.

Zakenkantoor Ludo Elst draagt zorg voor uw verzekeringen. Vraag meteen een offerte aan! Wij zoeken op basis van uw gegevens de verzekeraar die bij u past. Uiteraard aan de best mogelijke prijs. U bent natuurlijk ook steeds welkom op kantoor.

Familiale Verzekering Burgerrechtelijke Aansprakelijkheidsverzekering