Zakenkantoor Ludo Elst Preloader

Pensioensparen

Het is een goed idee om zelf te zorgen voor een extra pensioen

Misschien bent u er nog niet mee bezig maar heeft u zich al eens afgevraagd hoeveel het gemiddeld wettelijk pensioen bedraagt. Enig idee wat de gemiddelde kostprijs van een rusthuis is? Tijdens uw pensioen zou u dingen willen doen waarvoor u tijdens uw carrière nooit de tijd vond. Uw wettelijk pensioen zal jammer genoeg een pak lager liggen dan uw laatste loon. Bovendien wordt de situatie er niet beter op. We leven en studeren alsmaar langer en de actieve groep die instaat voor het wettelijk pensioen wordt steeds kleiner. De situatie gaat naar de toekomst alleen maar verslechten.

Pensioensparen

Met pensioensparen zet u maandelijks of jaarlijks een som geld opzij tot uw 65ste. Hoeveel u spaart kiest u zelf.

De wet voorziet:

  • U spaart jaarlijks 940 euro, en doet 30% fiscaal voordeel

Naast een rendement op de gespaarde premie, geniet u dus jaarlijks van een belangrijk fiscaal voordeel: een belastingvermindering van 25% of 30% (+ gemeentebelasting) van de betaalde premie. Uw contract dient wel een minimumlooptijd van 10 jaar te hebben.

Aanvullende waarborgen:

  • Kapitaal overlijden
  • Aanvullende waarborg arbeidsongeschiktheid ziekte of ongeval

Zakenkantoor Ludo Elst draagt zorg voor uw verzekeringen. Vraag meteen een offerte aan! Wij zoeken op basis van uw gegevens de verzekeraar die bij u past. Uiteraard aan de best mogelijke prijs. U bent natuurlijk ook steeds welkom op kantoor.

Pensioensparen Sparen voor later